Гостьова лекція: знання отримані від професіоналів

Студенти 31 та 32АІ груп відділення агроінженерії з викладачами спецдисциплін Олександром Бірюком, Євгеном Авраменком і Дмитром Петраченком відвідали ферму великої рогатої худоби в ТОВ «Велетень».

Під час заняття на тему: «Засоби теплопостачання та формування мікроклімату тваринницьких приміщень» розглянули типи та будову вентиляційних систем, систем обігрівання тваринницьких приміщень, а також їх мікроклімат. Майбутнім агроінженерам розповіли про різні варіанти утримання поголів’я: залежно від виробничого напрямку, конкретних умов і можливостей господарства великої рогатої худоби. Також ознайомили студентів з основними параметрами та показниками мікроклімату на фермерських господарствах; продемонстрували, які використовують саме тут.

Головний ветлікар ТОВ «Велетень» Валерій Мамай разом із викладачем ГАФК СНАУ Олександром Бірюком ознайомили студентів із сучасними видами та методами утримування великої рогатої худоби. Вони наголосили, що високого рівня продуктивності тварин можна досягти тільки тоді, коли фактори мікроклімату в приміщенні точно визначені та чітко регулюються.

Заняття в умовах виробництва дають змогу здобувачам освіти поглибити та закріпити теоретичні знання, які вони отримали в навчальних аудиторіях, формувати професійну відповідальність, – зазначив Олександр Бірюк.