Специфіка майбутньої роботи – наочно

Для студентів 41Е групи Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ провели гостьову лекцію на тему «Випробування електрообладнання» на базі Глухівської дільниці «Шосткинський РЕМ АТ «Сумиобленерго»».

Заняття з дисципліни «Експлуатація і ремонт електрообладнання та засобів автоматизації» розпочала викладачка відділення електроенергетики Алла Шаман. Насамперед вона проінструктувала студентів з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Алла Вікторівна розповіла студентам, що випробування дає можливість експериментально визначити якісні та кількісні характеристики електрообладнання внаслідок дії на нього факторів, регламентованих нормами. Крім цього, Алла Шаман акцентувала увагу здобувачів освіти на тому, що випробування та вимірювання параметрів електрообладнання повинні проводити акредитовані лабораторії за програмами (методиками), встановленими стандартами та технічними умовами з урахуванням вимог електробезпеки. До того ж додала, що саме такою є електротехнічна лабораторія Глухівської дільниці «Шосткинський РЕМ АТ «Сумиобленерго»».

Інженер електротехнічної лабораторії Андрій Бирін продемонстрував майбутнім фахівцям-енергетикам сучасне електровимірювальне обладнання: мегаометр MIK-3 та MIC-2505, мікроометр MMR-600, вимірник заземлення MRU-101 та вимірник параметрів електробезпеки електроустановок MPI-525.

Так, серед іншого, студенти мали можливість наочно побачити процес випробування діелектричних рукавиць і покажчика напруги, засвоїти порядок оформлення результатів випробування у вигляді протоколу та практично порівняти результати дослідження з нормою.