Спільними зусиллями – до високої мети

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося засідання ради роботодавців.

Директор коледжу Анатолій Литвиненко надав інформацію про особливості освітнього процесу в умовах воєнного стану. Заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух акцентував на принципах створенні навчальних планів та освітньо-професійних програм з урахуванням пропозицій зовнішніх стейкхолдерів. Заступник директор з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко зосередив увагу присутніх на організації проведення виробничих практик. Голова ради роботодавців Микола Деркач зробив аналіз ринку праці на основі даних служби зайнятості.

Представники підприємств, установ й організацій, зацікавлених у випускниках ГАФК СНАУ, окреслили власні вимоги до рівня знань і вмінь молодих фахівців; повідомили, яких саме працівників потребують зараз; підтвердили свій намір і далі брати участь у поліпшенні навчальних планів і освітньо-професійних програм, щоб вони були максимально наближені до реалій сьогодення.

Спільними зусиллями ми здатні навіть у нинішніх складних умовах змістити акценти підготовки в більш практичний бік, забезпечивши якісними кадрами аграрний сектор економіки, - підсумував Анатолій Литвиненко. – Продовжуймо працювати на благо України – наша мета висока, бо зараз, як ніколи, потрібні ті, хто здатен ухвалювати рішення з урахуванням обставин, які постійно змінюються. Наші випускники мають вміти діяти швидко, прораховувати на кілька кроків уперед, адаптовувати теорію до конкретних умов, а це не напрацюєш без практик.