Знайомство з професією

Викладачі відділення агроінженерії Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ представили слухачам підготовчих курсів спеціальності «Агрономія» та «Агроінженерія».

Під час заходу майбутнім абітурієнтам розповіли, хто такі агрономи й агроінженери, чим вони займаються, які дисципліни вивчають. Крім цього, завідувач і викладачі спецдисциплін провели для школярів екскурсію лабораторіями: технічного сервісу та ремонту машин і обладнання – Віктор Сашньов, експлуатації машин і обладнання – Сергій Сашньов, тракторів і автомобілів – Сергій Горох. Майстер виробничого навчання, випускник коледжу Андрій Смичок ознайомив з принципами роботи трактора NEW HOLLAND.

Викладач Андрій Логінов продемонстрував школярам професійне обладнання: прилади, які вимірюють вологість сільгосппродукції та якість сходження озимини тощо. До того ж показав переносну агрохімлабораторію, що допомагає визначати рівень кислотності, вміст натрію, фосфору та калію в ґрунті, та переносну лабораторію для визначення в польових умовах якості води.

Віктор Сашньов здійснив короткий екскурс в історію музею під відкритим небом.