Про найактуальніше на сьогодні

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося засідання педагогічної ради.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів-Героїв, зокрема й випускників коледжу, які віддали свої життя за свободу українського народу.

Директор навчального закладу Анатолій Литвиненко за особливі успіхи в навчанні, участь у науково-дослідницькій та громадській роботі вручив диплом стипендіата голови Сумської обласної державної адміністрації студенту 41КІ групи Глібу Осьмакову.

Заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух поінформував присутніх про акредитацію освітньо-професійної програми «Менеджмент» за рівнем фахової передвищої освіти. Мова йшла про структуру та зміст ОПП; організацію освітнього процесу; контрольні заходи, оцінювання програмних результатів навчання здобувачів освіти та академічну доброчесність; кадрове забезпечення реалізації цієї програми; освітнє середовище, матеріальні ресурси та внутрішнє забезпечення.

Заступник директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко, говорячи про стан і перспективні напрямки співпраці з зовнішніми стейкхолдерами, наголосив, що сьогодні вони позитивно впливають на якість теоретичної та, особливо, практичної підготовки в коледжі, визначають пріоритетні напрямки розвитку спеціальностей та освітньо-професійних програм, шляхи запровадження інновацій в освітній процес. Вони є активними учасниками освітнього процесу на рівні з педагогічними працівниками та здобувачами освіти.

В обговоренні цього питання взяли участь завідувачі відділень: агроінженерії – Вячеслав Чалий, економіки та інформаційних технологій – Вікторія Косенко, електроенергетики – Василь Литвиненко, будівництва – Тетяна Бєлікова. Кожен розповів про власний досвід співпраці з зовнішніми стейкхолдерами: проведення гостьових лекцій, спільних занять за участі фахівців підприємств-партнерів, днів поля тощо.

Заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко озвучив інформацію щодо психолого-педагогічної підтримки здобувачів освіти, які вступили на навчання до коледжу у 2023 році. Денис Олександрович говорив про роль куратора, групи й адміністрації закладу освіти в адаптації першокурсника до нових для нього умов; моніторинг відвідування пар цими студентами тощо.

Психолог коледжу Ірина Марченко доповнила доповідь Дениса Овсянка інформацією про вплив дистанційного навчання в умовах війни на здобувачів освіти – їх соціалізацію, емоційний стан та адаптацію до нових умов.

Заслухавши інформацію завідувачки навчально-методичним кабінетом Ірини Хлонь про затвердження результатів підвищення кваліфікації педагогічних працівників з 12.04.2023 по 01.11.2023, ухвалили відповідний проект рішення.