Боротьба з маніпуляціями в інформаційному просторі

Викладачі відділення економіки та інформаційних технологій ГАФК СНАУ Юрій Сухойваненко та Микола Суровицький разом зі студентами 41КІ групи взяли участь у тренінгу «Інформаційна гігієна. Як досягти гармонії у споживанні інформації?».

На онлайн-занятті учасники заслухали доповідь викладачки кафедри кібернетики Сумського національного аграрного університету, кандидата педагогічних наук Юлії Руденко. Вона провела лекцію на тему: «Медіатехнології: практика застосування – фейки, міфи, пропаганда... Правда чи міфи? Як їх розрізнити?». Пані Юлія висвітлила важливі аспекти фактчекінгу та поділилася ключовими ознаками, які допомагають виявити фейки; навчила аудиторію відрізняти дезінформацію від правдивих фактів.

Педагоги коледжу активно долучилися до дискусії та тематичного опитування, зокрема отримали можливість розглянути, як сучасні медіатехнології впливають на інформаційний простір і сприйняття істинності.

Після закінчення тренінгу проаналізували тестування студента ГАФК СНАУ Ярослава Левченка. На конкретних прикладах відповідей учасника розглянули, як правильно розрізняти інформацію, що варта довіри, від тієї, що містить фейки та маніпуляції.

Протягом зустрічі викладачі та здобувачі освіти отримали нові інструменти та стратегії для ефективної боротьби з дезінформацією та маніпуляціями в інформаційному просторі. За словами учасників, цей тренінг є важливим кроком у підвищенні рівня інформаційної грамотності та сприяє створенню більш свідомого суспільства, яке може визначити істину серед нагромадження інформації в сучасному світі.