Сучасні опалювальні системи

Викладачі циклової комісії будівельних дисциплін разом зі студентами 31Б групи взяли участь у гостьовій лекції з дисципліни «Інженерне обладнання будинків і споруд».

Керівник ТОВ «ДИМОВЕНТ ЛТД» Ренат Куропатенко на базі власного підприємства ознайомив здобувачів освіти з темою теплопостачання в житлово-комунальному секторі.

Пан Ренат детально пояснив відмінності між високотехнологічними сучасними системами опалення різного типу. Зокрема він зазначив, що попитом користуються твердопаливні котли довгого горіння в сукупності з технологічно правильною системою опалення, радіаторів, теплоакумуляторів і бойлерів непрямого нагріву. Крім цього, він розповів, що для зменшення витрат на опалення та покращення екологічного балансу використовують сонячні колектори.

Наостанок підприємець зазначив, що власники будинків і забудовники, які підбирають системи опалення, у наш час мають широкий вибір. У старих будинках можна використовувати опалення на газу, дизельному паливі чи деревині, комбінуючи їх із сонячними колекторами. У нових можна застосувати теплові насоси та системи на паливних елементах.

Студенти подякували пану Ренату за лекцію та на згадку подарували календар ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ».