Актуальні освітянські питання

Директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Інноваційні технології при підготовці фахівців агропромислового комплексу в умовах повоєнної розбудови України».

Захід організував Білоцерківський інститут неперервної освіти. Учасники говорили про зміну культури й організації виробництва в епоху Індустрії, модернізацію освіти, «зелену» складову в освіті, методи внутрішнього аналізу освітніх витрат, зелені технології в підготовці майбутніх фахівців для агропромислового комплексу. Також мова йшла про новітні тенденції ринку праці в системі підготовки та підвищення кваліфікації фахівців в умовах воєнного стану тощо.

Керівник ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко доповідав на тему: «Подолання освітніх втрат у закладах фахової передвищої освіти: практичний досвід ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ». Анатолій Васильович розповів про форми організації освітнього процесу в коледжі, участь у пілотному проєкті щодо вивчення (моніторингу) якості освіти у ЗФПО, шляхи компенсації освітніх витрат.

У різних галузях життя з’являються нові виклики, розвиваються технології – світ змінюється, а з ним і ми. Навчати, як раніше, ми більше не маємо права. Ми сьогодні повинні змінитися, бо змінність людини відображається тільки в системі безупинного самовдосконалення, і ми як педагоги повинні вміти постійно вчитися. Все вирощується та формується і кадровий потенціал не виняток, – зазначив Анатолій Васильович.