Старт сезону лекцій від виробничників

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулася перша спільна лекція зі спеціалістами ТОВ «КРОП-ІНКРІС».

Загалом на відділенні агроінженерії заплановано три такі зустрічі. Цього разу в рамках вивчення дисципліни «Рослинництво» мова йшла про олійні культури.

Директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко побажав доповідачам, викладачам і студентам ефективно використати час лекції, щоб кожен зміг отримати гарний результат.

Директор і власник ТОВ «КРОП-ІНКРІС» Владислав Теслюк розповів про стан справ із вирощуванням соняшнику в Україні, наголосивши на тому, що ця культура починає втрачати свою фінансову привабливість, а тому необхідно вносити зміни в процес вирощування. Їх упровадженням, дослідженням різних технологій та алгоритмів і займається КРОП-ІНКРІС.

Директор з розвитку бізнесу Олег Клименко детально зупинився на особливостях вирощування соняшнику, розповів про технологічну схему, основні технологічні операції та їх послідовність. Йому допомагав менеджер Роменської філії Олександр Суходольський. Зокрема, мова йшла про історію культивування соняшнику, історичні етапи селекції та її здобутки, статистичні дані щодо вирощування цієї культури в світі. Серед іншого говорили про місце соняшнику в сівозміні, вимоги до кондитерського соняшнику, фактори впливу на олійність, складові урожайності. Окремо зупинилися на змінах, що відбулися в агрокліматичному районуванні та їх наслідках для сільського господарства. Під час лекції доповідач ставив студентам тематичні питання та за кожну правильну відповідь вручав брендовану кепку.

Матеріал лекції був настільки інформаційно насиченим, що викладачі коледжу вирішили використовувати його під час проведення подальших занять з іншими групами.