Навчальна поїздка до Німеччини

У рамках українсько-німецького проєкту «Сприяння професійного розвитку в аграрному секторі України» педагоги Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ взяли участь у конференції, що проходила в Дрездені.

Наш навчальний заклад представляли завідувачка заочного відділення Світлана Самофалова та викладачка Наталія Горох. Темою зустрічі українських педагогів із німецькими експертами була «Роль освіти та дорадництва в процесі трансформації сільського господарства – в контексті зміни клімату, продовольчої безпеки та суспільних потреб».

Під час п’ятиденної конференції мова йшла про сільське господарство, сільську місцевість, освіту та дорадництво; розвиток, стан і перспективи мережі аграрних знань у Саксонії, а також трансформаційні процеси в аграрному секторі.

Учасники відвідали Центр професійної освіти Freiberg-Zug, де говорили про операційну інновацію для добробуту тварин; професійну освіту та навчання в асоціаціях у практичних умовах; операційний і кадровий менеджмент, регіональні маркетингові ініціативи тощо. Також побували в навчальній фермі з прямим маркетингом та розглянули питання освітніх і культурних можливостей у сільській місцевості на прикладі Остельбієна.