Гостьова лекція – знання, які не отримаєш із підручників

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулася гостьова лекція «Система скріпленої термоізоляції» за участі фахівців компанії «Anserglob», з якою коледж співпрацює вже декілька років.

Для того, аби поділитися зі студентами та викладачами власним досвідом, до коледжу завітали менеджер із питань регіонального розвитку компанії «Anserglob» Володимир Сисоєв і спеціаліст технічного відділу Віталій Корець.

Пан Віталій ознайомив здобувачів освіти із діяльністю компанії та широким асортиментом. Далі детально розповів про утеплення фасадів та його функції; переваги та недоліки використання мінераловатних і пінополістирольних плит. Віталій Миколайович ознайомив із кожним кроком: нанесення ґрунтовки та клейової суміші на завчасно підготовлені стіни; здійснення перев’язки плит утеплювача та механічного кріплення; виконання армуючого гідрозахисного та декоративно-оздоблювального шарів, а також фарбування.

Ми хотіли б не просто популяризувати систему скріпленої термоізоляції, бо вона якісна та довговічна, а допомогти молодим будівелькам підвищити рівень своєї кваліфікації, дати їм ті знання, які не отримаєш із підручників. Можливо, хтось зі студентів для майбутньої роботи обере саме цю сферу, адже це не лише цікаво, а й приносить непоганий заробіток. Та й взагалі, будь-яка нова інформація – не зайва, – коментує спеціаліст технічного відділу «Anserglob» Віталій Корець.

Після цього фахівець перейшов до наочної демонстрації нанесення декоративної штукатурки. Не тільки розказав, а й показав, яким способом наносяться різні її види, – провів своєрідний майстер-клас для здобувачів освіти. Найактивніші слухачі й самі спробували нанести мозаїчну штукатурку.

Дуже сподобався сьогоднішній семінар. Я змогла дізнатися багато нового, адже була і теоретична, і практична частини. Спочатку нам змістовно та зрозуміло виклали теорію, але практична частина мені сподобалась найбільше, бо я змогла спробувати попрацювати з мозаїчною штукатуркою. Довго думала спробувати чи ні, однак задоволена, що все ж таки наважилася, – ділиться враженнями від роботи з професіоналами студентка 41Б групи Ірина Усикова. – Після цього заходу я ще більше зацікавилася своєю майбутньою професією. Вважаю, що такі заняття важливі для студентів, вони надихають та дають нові знання.

Насамкінець Віталій продемонстрував те, з чим компанія інколи стикається на практиці. Пояснив, чому виникають певні проблеми та дав поради, як їх уникнути.

На сьогодні тема зовнішнього утеплення будівель актуальна, як ніколи. Це пов’язано як і з підвищенням вартості теплоносіїв, так і можливими відключеннями світла через обстріли критичної інфраструктури, – говорить голова циклової комісії викладачів будівельних дисциплін Іван Степченко. – Насправді, спеціалісти компанії сьогодні дали такі знання, які необхідні не лише будівельникам, а кожному, хто планує утеплювати свій дім. Такий захід перший у цьому навчальному році, але далеко не останній.

Насамкінець розглянули освітньо-професійні програми із зовнішніми стейкхолдерами.