У світі нових знань і практичних скілів

Завідувачка заочного відділення ГАФК СНАУ Світлана Самофалова взяла участь у роботі літньої школи «Use of digital teaching tools at the HSWT» в рамках проєкту «Support of the digitalization of Ukrainian agricultural universities».

Насамперед президент німецького університету, професор Ерік Вельє привітав учасників заходу.

Протягом п’яти днів в університеті Ванштефан-Тріздорф (Німеччина) Світлана Григорівна разом із колегами заглиблювались у світ нових знань і практичних скілів. Зокрема, ознайомилися з вимогами до використання дронів у країнах Європейського Союзу, можливостями сканування температурного режиму та збору даних, а також системами сталого будівництва. Крім цього, учасники дізналися більше про особливості дуальної освіти в Німеччині. Не оминули увагою і технологічно прогресивні лабораторії біотехнології та генної інженерії.

Так, наприклад, під час відвідин кампусів Фойхванген і Ротенберг ознайомилися з інноваційними досягненнями німецьких колег у галузі сільського господарства, взяли участь у майстер-класах із роботи сучасної техніки й аграрної галузі.

Також у процесі роботи мова йшла про напрямки міжнародної співпраці HSWT, впровадження діджитальних інструментів в університетах-партнерах, інтерактивні методи й інструменти навчання в HSWT Academy and International school. До того ж на власні очі побачили виробничі процеси та на практиці спробували створити відеолекції та зібрали інформацію по фермерському господарству для планування його діяльності після ознайомлення з умовами діяльності типових сімейних фермерських господарств Баварії.