Освіта для дорослих – актуальний тренд

На заочному відділенні Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ відбувся випуск молодих спеціалістів.

Присутні хвилиною мовчання вшанували студентів і випускників коледжу, які віддали своє життя за незалежність України, за свободу наших дітей, за вільне та мирне майбутнє.

Сьогодні я вітаю з отриманням дипломів випускників нашого важливого відділення – заочного, - звернувся до присутніх директор коледжу Анатолій Литвиненко. – Комусь із вас ця освіта допоможе піднятися кар’єрними сходами, іншому – знайти собі робоче місце, хтось утвердиться в думці, що здатен кардинально змінити життя, здобувши новий фах. Не зупиняйтеся на досягнутому, освіти багато не буває. Я бажаю вам щастя в реалізації подальших успіхів. Дякуймо нашим захисникам за можливість навчатися, розвиватися, працювати. Робімо все можливе, щоб наблизити нашу перемогу, бо наше майбутнє – тільки у вільній квітучій країні, на яку заслуговує кожен із нас.

Цьогоріч навчання на заочному відділенні коледжу закінчили 137 здобувачів освіти. Дипломи з відзнакою отримали Андрій Гордієнко, Світлана Колобова, Євгеній Сліпушко, Оксана Самофалова, Світлана Самофалова, Ольга Хлонь. 25 випускників зараз боронять нашу Україну. Завідувачка заочного відділення Світлана Самофалова поділилася історією студента, який прийшов до коледжу після невдалого вступу до педагогічного університету. Владислав Сетров не лише отримав диплом фахового молодшого бакалавра, а й вирішив продовжити навчання на бакалавраті. Сесія почалася 1 лютого 2022 року, все йшло за планом. В день, коли почалося повномасштабне вторгнення, хлопець зателефонував Світлані Григорівні й вибачився за те, що не встигає здати курсову роботу, бо йде воювати добровольцем. Відтоді завідуюча заочним відділенням щодня розпочинала ранок із того, що заходила у вайбер і дивилася, коли Влад був на зв’язку. У середині травня захисник був у Глухові, прийшов на заочне й повідомив, що на державних іспитах зможе бути тільки дистанційно. В бойових умовах хлопець успішно склав екзамени.

Світлана Григорівна запропонувала присутнім до перегляду фрагменти інтерв’ю з Владом після виходу його підрозділу з Бахмуту.

Диплом Владислава Сетрова вручили його дружині Анастасії.

Заочне навчання вимагає великої самодисципліни та вміння організувати свої зусилля навколо роботи, сім’ї та інших зобов’язань, – звернулася до випускників Світлана Самофалова. – Ви проявили високу міру відповідальності, стійкість і рішучість. Нехай ваш диплом стане початком нових звершень і можливостей у подальшій кар’єрі. Ви показали, що нічого неможливого немає, якщо ви маєте віру в себе й працюєте на результат.