Отримані знання дозволять міцно стояти на ногах

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі Сумського НАУ відбувся випуск молодих спеціалістів денної форми навчання.

Зважаючи на воєнний стан у країні, урочистості проходили з дотриманням усіх безпекових заходів.

Присутні схилили голови в скорботі за Героями, які поклали свою душу й тіло за незалежність України, за свободу наших дітей, за вільне та мирне майбутнє.

Шановні випускники, батьки, колеги! Здійснюючи випуск фахівців, які зараз украй потрібні Україні, наш заклад перегортає чергову сторінку історії. Шановна молодь, на жаль, ваші найкращі роки студентського життя спочатку вкрала пандемія, а зараз – клята війна. Але, не зважаючи на ці складнощі, ми створили всі умови для того, щоб у вас були знання, вміння, навички. Сьогодні ви вже дипломовані, освічені люди, які стають на стежину самостійного життя. Пам’ятайте: ми ваші партнери назавжди, як і ваші батьки, які повсякчас піклуються про те, щоб ви чогось досягли. Освіти забагато не буває. Продовжуйте здобувати нові знання. Самостійне життя – це непростий шлях. Але ви отримали в навчальному закладі той фундамент, який дозволить вам міцно стояти на ногах, вирішувати, куди вам рухатися далі. Робіть це сміливіше. За вами – майбутнє нашої країни. Я щиро вітаю вас із випуском. Повірте, ми вкладали в вас усе: можливе і неможливе; докладали всіх зусиль, щоб у вас були потрібні знання. Бажаю вам, щоб ваш життєвий шлях був успішним. Крокуйте вперед, – звернувся до студентів директор коледжу Анатолій Литвиненко.

Анатолій Васильович разом із завідувачами відділень провів церемонію вручення документів про здобуття освіти.

Дипломи з відзнакою та медалі вручили Петру Базуріну (42АІ), Іллі Мелешку (41АГ), Денису Кроту (21ББП) та Богдану Шаповалову (41КІ). Також дипломи з відзнакою отримали Дмитро Дегтярьов та Артем Найденко (41АІ); Микола Буряк, Дмитро Замотін, Роман Старченко та Вадим Холод (42АІ); Андрій Дячок, Анастасія Кайдаш, Дмитро Манжос, Катерина Мотинга та Дмитро Пархоменко (41АГ); Євген Кримов, Андрій Тюльпа та Дмитро Харченко (31МБп); Кирило Туман (42Е); Максим Новіков, Микола Євлан і Данило Юрченко (31ПЕ); Богдан Кудрявцев, Ярослав Хохлов і Максим Чигрин (32ПЕ); Володимир Рева й Аміна Журба (31ПБ); Владислав Колодяжний (21ББП); Олександр Глум (41Б); Ніна Павлик й Анастасія Пирогова (41КІ); Жанна Бузинна, Катерина Кравченко, Юлія Полякова й Анастасія Піддубна (21ФБП); Анна Гавриленко, Анастасія Рибалко, Тетяна Кохан, Карина Козинець, Дарина Пилипчук(31Ф).

За активну життєву позицію та вагомий внесок у розвиток традицій рідного навчального закладу були нагороджені Жанна Бузинна, Микола Андросенко та Ніна Павлик.

Від імені всіх кураторів випускних груп із найкращими побажаннями до студентів звернулися Іван Степченко та Віталій Шельпяков.

Життя швидкоплинне, останнім часом наповнене тривогами та переживаннями, але сьогодні особливий день – ви отримали дипломи. Дехто залишає стіни нашого навчального закладу, дехто обирає подальшу освітню траєкторію. Незалежно від вибору бажаю студентам успіхів і здійснення ваших мрій, батькам – терпіння та настановчого батьківського слова, а всім – миру, здоров’я та добра, – зазначив Віталій Шельпяков.

Мами випускників Тетяна Базуріна, Ольга Глебова й Олена Ніжник дали молодим людям настанови на успішне життя та щиро подякували всім викладачам, які в цей складний час пандемії та збройної агресії росії змогли донести дітям знання через екрани моніторів.

Від випускників слово тримали відмінники навчання Максим Чигрин і Денис Крот, які подякували своїм кураторам за те, що завжди були разом із ними, наставляли; викладачам, які робили свій внесок у майбутнє студентів; всім іншим працівникам коледжу, які назавжди залишилися в пам’яті випускників, бо допомагали в процесі навчання.

За віковими традиціями студенти-бакалаври переклали китицю конфедератки справа наліво.

Випускники-медалісти: Денис Крот, Петро Базурін, Богдан Шаповалов та Ілля Мелешко заклали капсулу часу, яку мають відкрити у 2043 році. У герметичний бокс поклали останній випуск газети «Студентський меридіан», студентський квиток і лист до нащадків. Крім цього, в капсулі знаходиться флешка з відео від студентів, що містить побажання та настанови майбутньому поколінню від цьогорічних випускників.