Отримані знання – запорука успішної кар'єри

У ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ» студенти, що навчаються за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», здавали підсумковий атестаційний екзамен та захищали дипломні проєкти.

Враховуючи умови воєнного стану, кількість студентів, які брали участь у заходах підсумкового контролю, була обмежена та складала 9-10 чоловік на день. Деякі здобувачі освіти, що з поважних причин не могли фізично бути присутніми в аудиторії, спілкувалися з комісією у форматі відеоконференції.

Завдання екзамену містили три запитання теоретичної підготовки й одну задачу. Вони були складені за матеріалами п’яти спеціальних дисциплін, що формують основні професійні компетентності спеціаліста техніка-електрика. Щодо тем дипломних проєктів – вони були актуальними та розробленими для реально існуючих об’єктів.

До складу екзаменаційної комісії увійшли директор коледжу Анатолій Литвиненко, його заступник із навчальної роботи Михайло Кліндух, завідувач відділення електроенергетики Василь Литвиненко, голова циклової комісії електротехнічних дисциплін Олексій Ткачов і викладач спеціальних дисциплін Алла Шаман. Очолював комісію Олег Колодяжний – заступник технічного директора з низьковольтних мереж АТ «Сумиобленерго».

У підсумку з 69 студентів, які були допущені до підсумкового контролю, 29 здавали атестаційний екзамен, а 40 захищали дипломні проєкти. Аналіз отриманих результатів показав, що якісний показник у дипломників є значно вищим, ніж у тих, хто складав екзамен.

Члени комісії звернули увагу на високий рівень підготовки Максима Новікова та Данила Юрченка (31ПЕ); Ярослава Хохлова та Богдана Кудрявцева (32ПЕ); Дмитрія Бабенка, Данила Будзака, Кирилла Галанжи та Максима Чигрина (41Е); Максима Дорошенка та Кирила Тумана (42Е). Більшість із цих студентів за результатами навчання отримають дипломи з відзнакою.

Бажаємо майбутнім енергетикам успіхів у своїх перших кроках на шляху професійного становлення. Нехай знання та вміння, отримані за роки навчання, стануть запорукою вдалої кар’єри, – зазначив Олексій Ткачов.