Переймали досвід німецьких фахівців

Співробітники Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ взяли участь (онлайн) у дводенному вебінарі «Технологія виробництва пшениці».

Завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий, голова циклової комісії агроінженерних дисциплін Євгеній Авраменко, викладачі: Наталія Гончарова, Сергій Сашньов і Ганна Мелута разом із колегами з пілотних навчальних закладів переймали досвід німецьких фахівців.

Під час заходу, що проходив у рамках реалізації українсько-німецького проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України», мова йшла про вимоги до місця вирощування; сівозміну; обробіток ґрунту та технологію сівби. Також референт Роберт Грімм розповів про класифікацію сортів за категоріями якості, строки сівби, щільність насаджень і сівби.

На другий день вебінару говорили про внесення азотних добрив, регулятори росту, підживлення рослин фосфатами й калієм відповідно до їх потреб. До того ж звернули увагу на питання боротьби з бур’янами та хворобами насаджень. Експерти озвучили, які заходи із захисту рослин можна проводити, щоб забезпечити їх гарний ріст.