Підготовка конкурентоспроможних фахівців в умовах воєнного стану: обмін досвідом

Директор Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ Анатолій Литвиненко взяв участь у круглому столі «Особливості підготовки фахівців в умовах сучасних викликів», організованому Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти.

У виступах учасників заходу йшлося про інноваційні підходи в організації підготовки фахового молодшого бакалавра; особливості просвітницької роботи з органічного виробництва в аграрних закладах освіти та органічну платформу знань; організацію практичної підготовки в рамках проекту FABU тощо.

Керівник ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко ділився з колегами досвідом упровадження короткострокових професійних програм, зокрема тих, що зараз знаходяться на стадії розробки та відповідають викликам сьогодення. У своїй доповіді Анатолій Васильович зазначив, що ці програми допомагають розвивати професійні компетентності, швидко готувати фахівців для відбудови зруйнованого війною народного господарства, а також надають переваги у професійній діяльності, є мобільними та адаптивними до вимог ринку праці. Крім цього, у доповіді мова йшла й про вертикально-інтегровану систему підготовки в коледжі, кадровий потенціал, матеріально-технічну базу вишу.

Фото: НМЦ ВФПО