Працюємо попри всі виклики

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося засідання педагогічної ради.

Колектив закладу освіти схилив голові на знак пам’яті та пошани до всіх воїнів, зокрема й випускників ГАФК СНАУ, які віддали свої життя заради незалежності України та завдяки яким виші можуть продовжувати свою роботу – навчати майбутнє нашої держави.

Я постійно повторюю, що час швидкоплинний, і це дійсно так. Ніби тільки вчора розпочали навчальний рік, а вже плануємо його завершення, – зазначив керівник коледжу Анатолій Литвиненко. – Вступна кампанія-2023 – випробування перед кожним із нас. Але ми маємо організуватися й зрозуміти, що наша сила в колективі. Минулого року ми працювали попри всі виклики, що постали перед нами, тож робімо це й надалі.

Заступник директора з навчальної роботи Михайло Кліндух і заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко ознайомили присутніх зі стратегічними напрямками освітньо-виховної діяльності коледжу, а також запланованими організаційними заходами щодо завершення навчального року.

Під час доповіді Михайла Михайловича мова йшла про результати прийому, контингент студентів, атестацію викладачів, підвищення кваліфікації, здійснення внутрішнього моніторингу, забезпечення безперервного розвитку педагогічних кадрів і якості підготовки фахівців. Крім цього, розповів про співпрацю з роботодавцями, реалізацію творчого потенціалу учасників освітнього процесу, практичну підготовку, участь у міжнародних проектах і успішне проходження державного контролю за якістю підготовки фахівців. Пан Михайло також запропонував алгоритм закінчення навчального року в умовах воєнного лихоліття, наголосив на важливості правильного заповнення звітної документації та обов’язкового дотримання академічної доброчесності.

2022-2023 навчальний рік був дуже непростим для нашої країни, колективу коледжу, кожної нашої освітянської родини, адже доводилося організовувати освітній процес в умовах воєнного стану з використанням дистанційних технологій, дотримуватися безпекових вимог. Навіть в умовах війни, педагогічний колектив успішно працював над реалізацією завдань, визначених Стратегією розвитку коледжу на 2021-2025 роки, – зазначив Михайло Кліндух.

Денис Олександрович поінформував колег щодо стратегічних цілей, за якими працює виховний відділ. Зокрема, говорив про діяльність студентського самоврядування, методичного об’єднання кураторів навчальних груп і вихователів гуртожитків, Центру молодіжної політики. Денис Овсянко звернув увагу на те, що виховний відділ постійно працює над ствердженням іміджу коледжу як провідного освітнього та соціально-культурного центру в регіоні. Після чого закцентував увагу на основних напрямках проведеної роботи.

Про роботу педагогічного колективу коледжу із забезпечення повноцінного прийому у 2023 році мова йшла у виступі відповідального секретаря приймальної комісії Оксани Самофалової. Вона звернула увагу на особливості вступної кампанії-2023.

Завідуюча навчально-методичним кабінетом Ірина Хлонь озвучила інформацію про видачу свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти студентам ІІ-х курсів, які навчаються за програмою профільної середньої освіти. Методист Олександр Гладушка виніс пропозицію затвердити нормативну документацію, що регламентує організацію освітнього та виховного процесів у коледжі.

Протягом засідання педагогічної ради ухвалили відповідні рішення.