Про ліс – ґрунтовно

На відділенні будівництва Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ слухачам підготовчих курсів представили нову спеціальність 205 «Лісове господарство».

Завідувачка відділення Тетяна Бєлікова розповіла про взаємозв’язок лісової та будівельної галузей, важливість флори та фауни в житті людини. Під час зустрічі також мова йшла про найголовніші функції, які виконують легені планети: господарську, екологічну та соціальну.

Після невеличкого інформаційного вступу, попередньо визначившись, хто буде капітаном, учні розділилися на команди. Молоді люди брали участь у вікторині «Лісовими стежками», бесіді-знайомстві з лісівничими професіями тощо.

Викладач Іван Степченко поінформував школярів про те, скільки гектарів угідь у користуванні лісових і мисливських господарств, як і коли здійснюється підгодівля диких тварин, і які саме представники фауни існують у нашій місцевості, яким чином ведеться боротьба зі шкідниками. Говорив Іван Федорович і про раціональне використання лісових ресурсів, лісозаготівлю.

Викладач Сергій Петрушов звернув увагу присутніх на те, що ліс, окрім попередньо згаданого, ще й активно поглинає шкідливі викиди, а дерева виділяють фітонциди, що володіють бактерицидними властивостями, які згубно діють на вірус грипу. До того ж Сергій Сергійович продемонстрував квадрокоптер, яким, наприклад, може вестися спостереження за лісовими масивами, аби вберегти їх від пожеж.