Енергозберігаючі склопакети та сучасні дверні системи

На відділенні будівництва відбулася гостьова лекція з керівником ФОП «Чернов Олександр Васильович» щодо енергозберігаючих технологій у віконній індустрії.

Пан Олександр тісно співпрацює з українським виробником компанією Steko, яка виготовляє віконні, дверні, розсувні системи з ПВХ профілю й алюмінію, а також алюмінієві фасади, ролети та ворота.

На прикладі макетів він детально розповів про конструкцію склопакетів, що складаються з двох, трьох або чотирьох поверхонь високоякісного скла зі срібним напиленням, і в парі з мультифункціональним склом перешкоджають втраті тепла та помітно скорочують витрати на опалення. Зупинився на видах профілю вікна, від яких залежить якість, екологічність, безпечність і довговічність металопластикової конструкції, що не жовтіє та не тріскається з плином часу. Також повідомив про особливості металопластикових, міжкімнатних і вхідних дверей, які відрізняються естетичним зовнішнім виглядом, високими теплоізолюючими властивостями та функціональністю. Особливу увагу студентів привернув стенд з системою протизломної фурнітури, яка значною мірою підвищує стійкість віконної конструкції до злому та захищає будинок від проникнення ззовні. Цікавинкою для присутніх стало мікрощілинне провітрювання – спеціальний режим, перебуваючи в якому, замки залишаються закритими, а стулка не притискається до рами.

Протягом лекції студенти ставили низку питань Олександру Васильовичу щодо монтажу вікон й утеплення монтажних швів, їх видів, особливостей замірів, узгодження дизайну вікна чи дверей тощо.