Із першої хвилини заглибилися в професію

Слухачі підготовчих курсів ГАФК СНАУ ознайомилися з економічними спеціальностями відділення економіки та інформаційних технологій: «Облік і оподаткування», «Менеджмент» і «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

Разом із викладачами спецдисциплін Наталією Горох і Наталією Маринченко школярі розглянули актуальні для сучасного світу теми: складові фінансової свободи та легалізація криптовалюти в Україні, яка з початком війни стала потужним інструментом для залучення додаткового фінансування на підтримку Збройних сил України тощо. Гроші, монети, зокрема й сувенірні; фінанси; біржі – ці питання обговорювали й під час економічної гри «Криптогаманець», у процесі якої наповнювали свої інвестиційні портфелі на криптобіржах як-от WhiteBIT та «BINANCE».

Зважений і розумний підхід до грошей та витрат, вміння планувати, здатність різними способами забезпечувати приріст коштів, не витрачати більше заробленого та не «зберігати всі яйця в одному кошику» – ось складові фінансової свободи. І її фундамент ― фінансова грамотність, яка, в ідеалі, повинна бути закладена вже в дитячому та підлітковому віці, – зазначила Наталія Маринченко.

Наприкінці зустрічі найобізнаніші з цієї тематики учні Арсен Кулик, Єгор Кулак, Ростислав Коваленко, Нікіта Наливайко й Іван Храпунов отримали грамоти та подарунки.