Нагадали про важливість кожної миті життя

Із 24 по 28 квітня у Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ пройшов тиждень психології.

Психолог коледжу Ірина Марченко для підвищення рівня знань учасників освітнього процесу про психологію, збагачення розуміння внутрішнього світу власної особистості й особистості інших людей, стимулювання прагнення до самопізнання та всебічного розвитку, а також створення позитивного настрою провела в навчальному закладі низку заходів.

Розпочався тиждень із Дня позитиву. Після цього Ірина Владиславівна проводила заняття зі студентами, зокрема «Сім'я – наше багатство», де обговорювали цінність родини та її вплив на становлення особистості, та «Як не піддатися маніпуляціям в інтернет-просторі». До того ж зі студентським активом відбулася година позитиву «Ігри на кмітливість», під час якої молоді люди, поділившись на команди, виконували завдання на логіку, креативність і мали можливість продемонструвати свою активність і творчість.

Крім цього, протягом тижня колеги виконували різні вправи, наприклад, «Мій настрій», «План турботи про себе», спробували розпізнати власні емоції, ділилися своїми ефективними способами керування ними, долали труднощі та раділи кожній хвилині незалежно від різних обставин, які відбуваються у нашому житті.

Студенти разом із кураторами долучилися до проведення тижня психології, створюючи колажі «Що для мене означає щастя». Таким чином вони розповіли, що для них означає бути щасливим, та трохи відволіклися від того, що відбувається навкруги, згадали ті приємні, радісні та щасливі моменти, які займають вагоме місце в їхньому житті.

Варто зазначити, що такі заходи мають велике значення та допомагають кожному краще пізнати себе, цікаво та з користю провести час, нагадати про важливість кожної миті життя, – зазначила Ірина Марченко.