Знання зайвими не бувають

Викладач ГАФК СНАУ Віталій Шельпяков взяв участь у навчально-практичному онлайн вебінарі «Сучасні енергоефективні технології і матеріали. Методи та прилади їх контролю та діагностики».

Захід організував Енерго-Інноваційний Хаб (м. Чернівці) за підтримки GIZ, ГО "Школа енергоефективності", Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, міської ради м. Чернівці, Державного центру зайнятості.

Під час вебінару учасників ознайомили з сучасними програмами перепідготовки та курсами підвищення кваліфікації у сфері енергоефективного будівництва. Спеціалісти енергетичного та будівельного сектору разом з аудиторією викладачів, роботодавців, працівників центрів зайнятості розглянули основні вимоги до енергоефективності будівель відповідно до нормативних документів України та ЄС; побачили моделювання енергоефективності будинків в програмних продуктах Revit та Archicad. Крім цього, обговорили роль відновлювальних джерел енергії в післявоєнній відбудові України; презентували новітні прилади діагностики енергоефективності будівель і споруд.