Сучасні покрівельні матеріали – це майбутній досвід будівельників

У рамках співпраці з роботодавцями на відділенні будівництва ГАФК СНАУ відбулася зустріч викладачів спецдисциплін і студентів 41Б групи з директором ФОП Кравченко Ю.М.

Під час гостьової лекції пан Юрій ознайомив здобувачів освіти з сучасними покрівельними матеріалами та їх особливостями.

Покрівельні роботи – досить трудомісткий і складний процес, від якого залежить, наскільки тепло та сухо буде в будинку. Юрій Миколайович розповів, з яких етапів вони складаються, як вибрати компанію для виконання покрівельних робіт, скільки це коштує, а також, які матеріали можуть бути використані для покрівлі дахів. Як випускник коледжу, який певний час працював на будівництві, детально пояснив, що будь-яка покрівля повинна забезпечувати повну герметичність підпокрівельного простору, виключаючи всілякі протікання, захист від проникнення снігових мас і вітру. Все це створюється за умови, що технологія покрівельних робіт буде дотримуватися повною мірою.

За словами фахівця, важливою умовою для влаштування якісної покрівлі є використання сучасних інструментів і пристосувань, які полегшують працю будівельників і прискорюють процес укладання всіх елементів покрівлі. Зупинився на основних видах: металочерепиці, профнастилі, фальцевій покрівлі, гнучкій черепиці, сланцевій покрівлі тощо. Підприємець звернув увагу на порядок робіт, технологічні етапи кожного з представлених матеріалів, інструменти покрівельника.

Викладачі та студенти ставили низку запитань щодо вибору організації, яка буде займатися облаштуванням даху та виконувати покрівельні роботи; вартості матеріалу; надійності фірм і гарантій, які пропонують покрівельні матеріали; спецінструменту, який необхідно використовувати для різання та кріплення кольорового металу; решетування під покрівельний профнастил тощо.

Протягом розмови дійшли висновку, що за виконання згідно з інструкцією всіх необхідних робіт як під час ремонту, так й у процесі будівництва, дах прослужить довго, а сучасні покрівельні матеріали будуть не тільки практичними, але й дуже естетичними, радуючи свого власника довгі роки.