Піклуючись про продовольчу безпеку прикордоння

До Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ завітала делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Делегати з питань економічної безпеки Сафі Хафізулла й Альберто Ніколі та спеціаліст із питань економічної безпеки Олексій Яресько відгукнулися на прохання керівника коледжу Анатолія Литвиненка надати насіння для вирощування овочів так званого борщового набору, щоб і цього року навчальний заклад міг допомогти тим, хто опинився в складних життєвих обставинах.

Під час облоги нашого міста навесні минулого року коледж був одним із постачальників вирощених овочевих культур борщового набору. Таким чином безкоштовно допомогли забезпечити харчуванням місцеві лікарні, школи, дошкільні заклади освіти, а також малозабезпечені верстви населення північного регіону Сумської області, – розповів представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста Анатолій Васильович. – Завдяки привезеному вами насінню ми зможемо підтримати тих людей і ті організації, які найбільше цього потребують.

Майже 20 кг посівного матеріалу моркви, буряка, капусти, цибулі, огірків, помідорів, петрушки та кропу дадуть можливість працівникам коледжу виростити на полях лабораторії рослинництва та в теплиці достатню кількість овочів.

Також протягом зустрічі мова йшла про виробничу та дослідницьку діяльність ГАФК СНАУ в умовах воєнного стану, співпрацю з іншими гуманітарними місіями, а також про інформаційну відкритість – звітування щодо належного використання наданого насіння.

На завершення гості оглянули матеріально-технічну базу коледжу, зокрема й техніку, яку використовують для польових робіт.