Переходимо на діджитальні «рейки»

Співробітники Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ взяли участь у дводенному віртуальному навчальному курсі «Підтримка цифровізації українських агарних університетів».

Онлайн-захід організований Університетом прикладних наук Weihenstephan-Triesdorf (Німеччина), Сумським національним аграрним університетом і Миколаївським національним аграрним університетом у рамках проекту DAAD. Модератор зустрічі – начальник відділу міжнародного співробітництва СНАУ Лариса Калачевська.

Працівники ГАФК СНАУ: Світлана Самофалова, Юрій Сухойваненко, Оксана Самофалова, Валентина Чумак і Марина Грищенко ознайомилися з роботою програми Camtasia – сучасного цифрового інструмента для створення навчальних відео для покращення освітнього процесу.

Перша частина зустрічі була присвячена теоретичним основам роботи з програмою Camtasia. Зокрема, мова йшла про переваги ліцензованої версії; первинне завдання додатку та його сучасні можливості; велику кількість інтерфейсних елементів. Крім цього, учасники розглянули, яким чином можна записати окремий матеріал, використовуючи саме цю систему. Лектор із МНАУ Юрій Волосюк детально розповів і наочно продемонстрував, як формувати проект, де його зберігати, як обирати фон, створювати різні інтерактивні елементи (кнопки, посилання, тести). Велику частину заняття пан Юрій присвятив монтажу відео: обрізці, з’єднанню, накладенню звукових ефектів і текстів; пояснив, як експортувати відео в різні формати та зробити його більш привабливим.

Другий день навчання об’єднав учасників у групи. Представники конкретного закладу освіти разом працювали над одним проектом. Таким чином співробітники нашого коледжу, як і колеги з інших вишів, створили коротке відео з використанням інтерактивних елементів, різних переходів, фільтрів для покращення якості зображення та звуку. Модератори продемонстрували проекти учасників, прокоментувавши їх. Після цього відбулося обговорення питань, що постали під час створення відео.

У підсумку учасники отримають сертифікати.