Автоматизація та механізація виробничих процесів у сільськогосподарському виробництві

Студенти Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ відвідали гостьову лекцію на підприємстві ТОВ «Велетень».

Заняття на тему: «Автоматизація та механізація виробничих процесів у с/г виробництві» провів головний енергетик ТОВ «Велетень» Віктор Гришак. Він розпочав лекцію з історії створення та розвитку підприємства.

Здобувачі освіти ознайомилися з підстанцією, яка забезпечує електропостачання комплексу, й аварійними джерелами живлення, що забезпечують безперервність виробничого процесу. Також молоді люди отримали знання з технології утримання великої рогатої худоби та первинної обробки молока; побачили сучасне обладнання, що забезпечує технологію утримання ВРХ в автоматичному режимі: установки мікроклімату, систем напування тварин, годівлі та прибирання гною.

Студенти 41Е та 42Е груп відвідали кормоцех, де ознайомилися з лінією виробництва комбікормів, а також мали нагоду спостерігати за роботою таких установок як молоткова дробарка, змішувач, гранулятор. Після кормоцеху фахівець підприємства продемонстрував роботу змішувача-кормороздавача; установки, що забезпечує водопостачання підприємства; систему автоматичного керування.