Думай глобально, дій локально!

До Всесвітнього дня Землі в ГАФК СНАУ пройшла загальна кураторська година, яку провела інженер з охорони природних систем КЗ СОР «Регіональний ландшафтний парк «Сеймський» Анна Божко.

Анна Юріївна девізом заняття визначила: «Ми вже навчилися літати в повітрі, як птахи, ми вже навчилися плавати у воді, як риби, але нам ще залишилося навчитися жити на Землі, як люди».

Розповідь Анна Божко розпочала з інформації про Землю як планету. Після цього поінформувала про історію виникнення свята – 26 лютого 1971 року Генеральний секретар ООН У Тан підписав спеціальну декларацію, присвячену цій події. Пані Анна продемонструвала студентам прапор Землі (неофіційний) і символ Дня Землі. Звернула увагу на шлях України в напрямку дбайливого ставлення до природи та навколишнього середовища. Так, у цей день у 1990 році в Києві відбувся багатотисячний мітинг, головним посилом якого було «За вільну, незалежну, соборну українську державу». Крім цього, мова йшла про різні заходи, які проходили в нашій країні в рамках святкування Дня Землі.

Також лектор приділила увагу забрудненню планети, де навела дані щодо щорічної кількості промислових і побутових відходів в Україні; розповіла про важливість сортування сміття тощо.