Ліс – творіння людських рук

На відділенні будівництва Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ слухачів підготовчих курсів ознайомили з новою спеціальністю «Лісове господарство».

Завідувач відділення Тетяна Бєлікова та викладач спецдисциплін Віталій Бірюк розповіли школярам про взаємозв’язок будівельної та лісової галузей. Також провели мозковий штурм на тему: «Що ви знаєте про ліс»; гру-руханку «Захисники лісу», під час якої визначили, що можна робити в лісі, а що – ні.

До того ж Тетяна Миколаївна розповіла про лісівничі професії:

Людині, необізнаній у лісівничій сфері, може здатися, що ліс – це тільки природне явище. Таке уявлення – не зовсім правильне. Ліс – творіння людських рук. Його сіють, вирощують, бережуть, за ним доглядають. Працівники лісогосподарських підприємств проводять роботи з охорони та захисту лісу, посадки дерев, будівництва лісових доріг, заготівлі та переробки лісової продукції тощо.

Під час заходу школярів поінформували щодо боротьби з таким негативним явищем як незаконна рубка. Викладачі звернули увагу молоді на відтворення лісу шляхом лісонасаджень у рамках програми президента «Зелена країна», що забезпечує саме природнє відтворення лісів.

Цікавинкою знайомства зі спеціальністю «Лісівництво» став майстер-клас від викладачів відділення «Допоможи птахам – зроби будиночок власними руками». Насамперед, Олександр Небож розповів про техніку безпеки, яку необхідно брати до уваги, працюючи з інструментами. Іван Степченко показав, як збирати та скручувати шпаківні. Після цього слухачі курсів і самі взялися до справи, тим самим внесли свою часточку турботи про пернатих у весняний період.

Зробивши власними руками будиночки для птахів, школярі вирішили взяти участь у флешмобі «Моя весна», який проводить Північний лісовий офіс у період з 1 по 30 березня. Тож, у такий сонячний день влаштували фотосесію.