16 днів проти насильства

У рамках щорічної акції психолог ГАФК СНАУ Ірина Марченко провела низку інформаційно-просвітницьких і профілактичних заходів для студентів.

Для привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок з 25 листопада до 10 грудня у коледжі проходила Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства».

Особливо сьогодні ми досить часто чуємо та навіть стикаємося з різними формами насильства, – зазначила Ірина Владиславівна. – Ці дні – ще одна нагода нагадати громадськості про існування таких проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо різних форм насильства.

Крім інформаційно-просвітницьких і профілактичних заходів, у виші також проводилася посилена робота через інформаційні мережі та Google Класи психологічної служби. 16-денний період акції охоплював такі основні дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

За словами Ірини Марченко, під час занять студенти висловлювали свої думки та ставлення щодо такого ганебного явища як насильство в будь-яких проявах; були активними, творчими; створювали власні роботи «Ми проти насильства». Підбиваючи підсумки, молоді люди наголошували, що кожна людина має право на повагу, мир, щастя, співчуття, допомогу, й ніхто не може позбавляти цих життєвих цінностей і щасливого майбутнього.