Освітні виклики воєнного часу

Голова циклової комісії викладачів економіки, менеджменту та інформаційних технологій Людмила Коренівська взяла участь у засіданні обласного методичного об’єднання викладачів економічних дисциплін.

У заході на тему: «Використання навчальних засобів під час навчання в умовах воєнного часу» Людмила Вікторівна висвітлила проблеми дистанційного навчання в умовах воєнного часу. Зокрема, мова йшла про результати опитування офісу освітнього омбудсмена щодо основних проблем і питань, що хвилюють учасників освітнього процесу. Серед них – безпека під час повітряної тривоги та занять; поганий або відсутній інтернет; складний емоційний стан і психологічні проблеми; відсутнє сприйняття дистанційного навчання; відсутність або нестача гаджетів; проблеми зі здобуттям освіти на тимчасово окупованих територіях; проблеми під час перебування за кордоном; проблеми внутрішньоперемішених осіб; великий обсяг матеріалів для самостійного навчання; неможливість займатися за обраною освітньою програмою; нестача спілкування тощо.

Під час засідання прозвучали поради освітніх експертів щодо організації якісного навчального процесу: надавати більше підтримки його учасникам; вмикати камери, бо це надасть відчуття реалістичного заняття; не допускати напруження між студентами; працювати на спільній віртуальній дошці; займатися нетворкінгом, адже найкраще, що підтримує у важкі часи, – це спільні радощі у вигляді відвідування вистав, фільмів, віртуальних екскурсій.

Викладач економічних дисциплін ВСП «Машинобудівний фаховий коледж СумДУ» Наталія Комар надала розгорнуту інформацію щодо використання інтерактивої онлайн-дошки для дистанційного навчання, ознайомила з її перевагами та недоліками. Крім цього, викладачі вищезазначеного навчального закладу презентували інтерактивний тренажер «TEAM UP ITЖУА», інтегрований до використання учасниками освітнього процесу спеціальностей 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 122 « Комп’ютерні науки», 061 «Журналістика».