Як впливати на свій стан максимально ефективно, витрачаючи при цьому мінімум зусиль і ресурсів

Викладачі ГАФК СНАУ взяли участь в онлайн-тренінгу «Способи підтримки емоційного стану та відновлення власного ресурсу», який провела психолог коледжу Ірина Марченко.

Сьогодні вагомого значення набуває створення психологічно-комфортного освітнього простору для здобувачів освіти, забезпечення якісного навчального процесу для студентів і надання своєчасної підтримки педагогічним працівникам. Саме ми, педагоги, повинні вміти організувати безпечне навчальне середовище в цей нелегкий час, а також правильно взаємодіяти з молодим поколінням. Це велика відповідальність – навчати під час війни, при цьому знаходити внутрішній ресурс, аби допомогти собі та бути підтримкою для наших дітей водночас, – зазначила Ірина Владиславівна.

Психолог поділилася з учасниками дуже простими, але дієвими рекомендаціями: як впливати на свій стан максимально ефективно, витрачаючи при цьому мінімум зусиль і ресурсів. Зокрема, запропонувала скористатися наступними методами: м’язова релаксація за Джекобсоном, «квадратне» дихання та подовження видиху, синхронізація півкуль, фізичні навантаження кожного дня тощо. Деякі вправи педагоги робили одразу з Іриною Марченко.

Це була перша зустріч із запланованої серії онлайн-тренігів.