«Органічне агровиробництво: освіта і наука»

У Міжнародній науково-практичній конференції під такою назвою взяли участь директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко та завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий.

Онлайн-захід організував Науково-методичний центр ВФПО за підтримки німецько-українського проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного землеробства».

Учасники конференції заслухали доповіді, що стосуються найактуальніших питань сучасного органічного землеробства. Зокрема, мова йшла про поєднання науки та практики в освітньому процесі під час підготовки фахівців аграрних спеціальностей через призму органічного виробництва; особливість функціонування органічного сектору України в умовах війни й окупації; органічну освіту в Нідерландах; органічні освітні ініціативи громадськості Львівщини. Разом із цим поговорили про переваги та відкриті питання щодо використання органічних продуктів у харчуванні дітей. Також під час заходу відбулася презентація електронного посібника «Органічне рослинництво».

Подібні заходи вселяють надію не тільки на швидку перемогу ЗСУ, а й на те, що після завершення війни наша держава матиме перші позиції серед світових виробників органічної продукції, - поділився враженнями від спілкування з колегами Анатолій Литвиненко. - Навіть зараз ця галузь розвивається, навчальні заклади мають належні ресурси для підготовки відповідних фахівців.