Працюємо на майбутнє

Співробітники ГАФК СНАУ взяли участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Фахова передвища та професійна освіта: теорія, методика, практика».

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією й воєнним станом в Україні захід проходив на платформі ZOOM на базі Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти.

Під час конференції мова йшла про нормативно-правове забезпечення діяльності в закладах фахової передвищої освіти, потреби ринку праці у спеціалістах із фаховою передвищою освітою, цифровізацію освітнього процесу, дуальну форму здобуття освіти, інноваційну педагогічну діяльність і професійний розвиток педагогічних працівників, програми міжнародної співпраці. Крім цього, доповідачі говорили про інноваційні підходи в підготовці фахового молодшого бакалавра; змішане навчання в закладах освіти України в умовах інтеграції; можливості та перспективи навчальних закладів, що є учасниками програми Євросоюзе ЕРАЗМУС+; розвиток медіаосвітньої компетентності викладачів вишів із використанням масових відкритих онлайн-курсів. Також поспілкувалися про зростання інтелектуального та науково-педагогічного потенціалу ФПО для повоєнної відбудови України.

Протягом обговорень учасники ділилися власним досвідом і ставили запитання.