Кожного дня ставати кращою версією себе

Студентам-першокурсникам ГАФК СНАУ в режимі онлайн презентували циклову комісію викладачів фізичного виховання та захисту України.

Голова циклової комісії Віктор Гололобов розповів студентам нового набору про матеріально-технічну базу навчального закладу: дві спортивні зали, тренажерну залу, спортмайданчик, стрілецький тир тощо. Також поінформував, як здійснюються організація та проведення спортивно-масових заходів у виші.

Більш детально зупинилися на досягненнях студентів і випускників коледжу. До переліку тих, хто має високі результати, ввійшли Артем Медвідь (майстер спорту, чемпіон України, призер чемпіонату світу з рукопашного бою); Олег Устінов (майстер спорту, бронзовий призер чемпіонату світу, багаторазовий чемпіон України з судномодельного спорту); Ірина Щастна (призерка чемпіонату світу, багаторазова чемпіонка України з військового багатоборства); Роман Медьвідь (майстер спорту України, чемпіон України з пауерліфтингу); Микита Грондовський (призер чемпіонату України та світу з рукопашного бою); Юрій Примаков (майстер спорту, бронзовий призер чемпіонату світу, багаторазовий чемпіон України з судномодельного спорту); Кирило Туман (майстер спорту, чемпіон світу, багаторазовий чемпіон і призер чемпіонату України з судномодельного спорту); Юрій Пусь (чемпіон України з пауерліфтингу, неодноразовий призер Всеукраїнських змагань з жиму лежачи); Владислав Пустовой і Каріна Мірошніченко (на міжнародному семінарі отримали ІІ суддівську категорію з військово-спортивного багатоборства); Дмитро Саврацький (чемпіон і призер чемпіонату України з біатлону серед юнаків); Марія Нижник (призерка чемпіонату області з шахів, срібна призерка чемпіонату міста із швидких шахів); Назар Колосов (срібний призер чемпіонату України з військово-спортивних багатоборств, кандидат у майстри спорту); Нікіта Кукелка (чемпіон області з боксу); Богдан Потапенко (срібний призер чемпіонату області з армреслінгу); Денис Радченко (призер чемпіонату області з «Workout Battles»).

Також згадали талановитих першокурсників, які приєдналися до спортивної родини ГАФК СНАУ: Богдана Кириченка (11Б) – багаторазового чемпіона України з пауерліфтингу, рекордсмена жиму штанги лежачи; Івана Деркача (11АІ) – призера чемпіонатів області та України з кікбоксингу та ушу; Дмитра Божка (11АІ) – чемпіона області та України з рукопашного бою, володаря жовтого поясу з карате; Юлію Бокову (11КІ) – призерку чемпіонату України з біатлону; Діану Сербову (11КІ) – золоту призерку обласних змагань з біатлону та призерку чемпіонату Сумської області; Володимира Колтакова (11КІ) – чемпіона Сумської області з пауерліфтингу та жиму штанги лежачи серед юнаків; Дмитра Фаля (11АГ) – призера Всеукраїнського турніру з греко-римської боротьби; Сергія Костюченка (11КІ) – багаторазового призера обласних змагань з карате; Ярослава Чугу (1!КІ) – чемпіона області з футболу; Тараса Мінченка (11АІ) – переможця відкритого чемпіонату міста з боксу; Святослава Шаповалова (12Е) – призера області з боксу; Антона Павлова (11АІ) – призера області з пауерліфтингу та чемпіона області з жиму штанги лежачи.

Далі Віктор Іванович представив своїх колег, назвав секції, якими вони керують, і запросив першокурсників долучитися до занять шахами, волейболом, футболом, баскетболом і настільним тенісом.

Також у рамках зустрічі студенти поспілкувалися з майстром спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, тренером штатної збірної команди України з пауерліфтингу серед спортсменів із порушенням зору, членом комітету з пауерліфтингу Міжнародної федерації спорту сліпих, суддею міжнародної категорії з пауерліфтингу (порушення зору), суддею національної категорії з важкої атлетики, пауерліфтингу, спортивним журналістом, телекоментатором Миколою Колтаковим.

Я впевнений, що, навчаючись у ГАФК СНАУ, ви обов’язково полюбите спорт, бо викладачі фізкультури, які працюють у коледжі, не лише вміють зацікавити фізичною культурою, а й самі постійно вдосконалюються, - звернувся до першокурсників Микола Володимирович. – Хотів би наголосити, що, згідно з дослідженнями, 80% дітей, які хворіють, не займаються спортом або пропускають уроки фізкультури. Регулярні ж тренування не тільки покращують фізичний стан, а й дисциплінують і виховують характер, привчають до здорового способу життя, де нема місця алкоголю, цигаркам і наркотикам. Займаючись спортом, ви кожного дня будете ставати кращою версією себе. Тим більше, що будь-яка з професій, які ви здобуваєте в коледжі, може бути дотичною до спорту. Тож, розвивайтеся всебічно й досягайте успіху.

Наприкінці зустрічі Микола Колтаков відповів на питання студентів. Віктор Гололобов подякував гостю за участь у заході та запросив завітати до коледжу одразу після повернення з тренувальних зборів, щоб особисто отримати подяку директора за вагомий внесок у розвиток фізичного виховання студентів коледжу й з нагоди Дня фізичної культури та спорту України.