50 років якісної підготовки фахівців, виховання та розвитку молодого покоління

Із нагоди ювілейної дати випускники різних років відділення будівництва ГАФК СНАУ діляться враженнями від навчання у виші, згадують викладачів, які зробили внесок у їх розвиток.

Серед колишніх наших студентів – керівники та співробітники будівельних організацій і державних органів, успішні підприємці, педагоги тощо. Ними споруджено житлові будинки в містах і селах, об’єкти соціально-побутового призначення, господарські споруди на селі, промислові підприємства, дороги…

МИКОЛА ІВАНОВИЧ БОНДАРЕНКО

Роки навчання: 1974-1978. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри професійної освіти та комп`ютерних технологій Глухівського НПУ ім. О. Довженка.

На початку 70-х відкриття будівельного відділення в технікумі ім. С.А. Ковпака стало визначною подією для міста й області. В ті часи у Глухові велося масове будівництво об`єктів житлового та промислового призначення. Професія будівельника була, та і зараз є, дуже престижною. Ми, молодь, мріяли про роботу на ударних новобудовах.

Навчальний процес був організований на дуже високому рівні. Це було заслугою всього педколективу та в першу чергу заступників директора з навчальної роботи Олександра Пилиповича Реви та Віталія Григоровича Таранішина. Дуже мудро керував усім процесом директор Лев Григорович Рябой. Узагалі в цьому виші завжди були й зараз є гарні керівники, що стало одним із головних чинників успіху закладу освіти впродовж багатьох років. Завжди з теплотою згадую своїх викладачів – Олександру Іванівну Шилову, Івана Олексійовича Михайленка, Івана Івановича Бондаренка, Олену Яківну Конашевич, Раїсу Петрівну Компанієць та багатьох інших. Навчаючись у технікумі, я отримав фундаментальні знання, що дало можливість вступити й успішно закінчити Київський інженерно-будівельний інститут. Відразу після закінчення навчання у технікумі працював інженером-геодезистом, а згодом і керівником будівельної дільниці. Рівень підготовки випускників був на дуже високому рівні, що дозволило багатьом із нас бути успішними у професійній діяльності.

Будівництво є і завжди буде. Професія будівельника відкриває для молоді широкі можливості та перспективи.

Колективу коледжу бажаю здоров'я та благополуччя. Рідному будівельному відділенню – подальшого розвитку та процвітання!