На порядку денному – підсумки року

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося засідання педагогічної ради (онлайн).

Заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох доповіла про організоване закінчення першого семестру 2021-2022 навчального року. Також під час виступу Наталія Василівна більш детально зупинилася на особливостях організації освітнього процесу та підбитті підсумків роботи в першому семестрі – проведенні зимової заліково-екзаменаційної сесії.

Між нами та студентами не має бути дистанції, – зазначив директор Анатолій Литвиненко. – Вкотре наголошую: ми – партнери. Ми надаємо знання, здобувачі освіти їх приймають і сприймають, Прошу уважно поставитися до оцінювання студентів. Оцінка має бути зароблена. Але ви маєте підказати, допомогти, максимально підготувати.

Завідувач відділення економіки та інформаційних технологій Олена Суровицька ознайомила зі стратегією розвитку відділення на 2022-2025 рр. Олена Іванівна звернула увагу на постійний професійний розвиток викладачів, систематичне підвищення кваліфікації, впровадження інноваційних технологій, започаткування співпраці з харківською ІТ-компанією NIX Solutions, підтримку зв’язків із місцевими телерадіокомпаніями та інтернет-провайдерами, поповнення матеріально-технічної бази, актуальність представлених спеціальностей, співпрацю зі СНАУ тощо. В обговорені цього питання взяла участь голова циклової комісії викладачів економіки, менеджменту та інформаційних технологій Людмила Коренівська.

Завідувач відділення агроінженерії Вячеслав Чалий представив проект програми реалізації стратегії розвитку відділення на 2022-2025 рр. Вячеслав Іванович говорив про забезпечення безперервного професійного розвитку педагогічних кадрів, якісну підготовку молодих фахівців відповідно до державних стандартів; збільшення контингенту студентів; створення умов для реалізації творчого потенціалу учасників освітнього процесу; здійснення практичної підготовки; успішне проходження процедур державного контролю; інтеграцію з європейським освітнім простором; перспективи розвитку матеріально-технічної бази тощо. Зазначив, що коледж має стати осередком громадської активності, потужним інформаційним ресурсом для громади й органів місцевого самоврядування.

Секретар приймальної комісії Оксана Самофалова ознайомила з результатами профорієнтаційної роботи в І семестрі й особливостями її проведення у ІІ семестрі 2021-2022 навчального року.

Протягом засідання члени педагогічної ради затвердили відповідні проекти рішень.