Нове життя вимагає нових знань

В актовій залі Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ відбулася традиційна зустріч студентів першого курсу з адміністрацією навчального закладу.

Директор вишу Анатолій Литвиненко представив першокурсникам адміністративний склад закладу: заступників директора, завідувачів відділень і голову ЦМП. Розповів, де кожного можна знайти.

Ми маємо бути згуртованими й організованими, досягати результатів спільно. Я постійно кажу, що ви - наші партнери і між нами немає ніяких дистанцій, адже ми маємо одну мету – досягти якомога кращого успіху в навчанні. Перед вами непрості випробування, але, щоб їх подолати, необхідні знання всіх учасників освітнього процесу. Прошу, щоб ви налаштувалися на студентську роботу з першого дня, бо вона цікава. Давайте працювати та розвиватися, – звернувся до студентів Анатолій Васильович. – Бажаю вам тільки успіху, міцного здоров’я, не робіть необдуманих дій, які на нього вплинуть. Також пам’ятайте: куратор – ваш партнер, із ним ви маєте жити як з татом і мамою: ставити будь-які запитання, ділитися тим, що наболіло. Нічого не тримайте в собі незалежно від того особисте це питання чи воно стосується навчання. Не будьте байдужими до себе.

Керівник навчального закладу ознайомив першокурсників з історією коледжу, починаючи від ремісничого училища імені Н.А. Терещенка та завершуючи сьогоденням; основними засадами освітнього процесу; динамікою змін контингенту тощо. Закликав не бути апатичними; виплескувати енергію, займаючись у спортзалі, бібліотеці, гуртках; підтримувати чистоту на території коледжу; бути культурними та вихованими.

Методист навчального закладу, який тимчасово виконує обов’язки заступника директора з навчальної роботи, Олександр Гладушка розповів про особливості організації освітнього процесу в 2021-2022 навчальному році. Зокрема, говорив про графік навчання, отримання стипендій, форми позааудиторної роботи, систему оцінювання знань тощо.

Навчайтеся, як би не було важко! Ніколи не знаєте, коли вам знадобляться ті чи інші знання. Отримана освіта стане надійною опорою для майбутнього працевлаштування, – зазначив Олександр Федорович.

Під час виступу заступника директора з навчально-виробничої роботи Олександра Дещенка мова йшла про можливість отримання водійських посвідчень; здобуття робітничих професій; проходження практик (навчальних і виробничих); співпрацю з провідними сільськогосподарськими підприємствами, компаніями-виробниками сучасної с.-г. техніки; стажування на базі фермерських господарств Німеччини; участь в українсько-німецькому проекті «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України; модернізацію матеріально-технічної бази вишу.

Про особливості проживання в студентських гуртожитках, правила внутрішнього розпорядку в закладі освіти, організацію дозвілля, нарахування соціальних стипендій, роботу волонтерських загонів, Центру молодіжної політики та психологічної служби розповів заступник директора з виховної роботи Денис Овсянко.

Наприкінці зустрічі першокурсники поставили запитання, на які отримали вичерпні відповіді.