Свято першого дзвоника: агро – це круто!

У ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж Сумського НАУ» відбулися урочистості з нагоди Дня знань.

У зв’язку з карантинними обмеженнями вітали лише першокурсників, які тільки-но поповнили дружний студентський колектив нашого навчального закладу. На знак великої довіри завідувачі відділень вручили кураторам свідоцтва. Почесне право внести Державний Прапор України та прапор коледжу надали відмінникам навчання.

Директор вишу Анатолій Литвиненко привітав присутніх із початком нового навчального року:

Шановні першокурсники, ви прийшли за знаннями, і ми надамо вам ті вміння та навички, якими ви будете користуватися протягом усього життя. Цінуйте роки студентства, бо немає в світі більш прекрасного часу. Коли ви перебуваєте в навчальному закладі, ви охоплені турботою колективу, якому я сьогодні дякую – за підготовку закладу, за особливий внесок у його розвиток. Ми створюємо для вас комфортний і цікавий простір, ми ваші партнери на все життя. Розвивайтеся спільно з нами. За моєю спиною ви бачите напис: агро – це круто. І, дійсно, це правда, бо ті, хто навчається за цими найпрестижнішими спеціальностями, потрібні країні, Глухову, Сумщині. Тому навчаймося, розвиваймося та крокуймо вперед. Я не можу не висловити слова подяки гостям, які розділили з нами сьогоднішнє свято: голові Глухівської міської ради Надії Вайло, директору ТОВ «Велетень» Анатолію Тітову за таку необхідну нам підтримку. Приємно знову бачити в стінах альма матер нашого випускника, Юрія Матвієнка, який очолює Шалигинську громаду. Нехай завтрашній день буде кращим за всі минулі, успіху всім!

На свято до ГАФК СНАУ завітали голова Глухівської міської ради Надія Вайло та секретар Глухівської міськради Людмила Васянович, голова Шалигинської селищної ради Юрій Матвієнко, директор ТОВ «Велетень» Анатолій Тітов, настоятель Вознесенської церкви протоієрей Богдан, голова ГО «Військово-патріотичний рух «Джура»» Юрій Негреба та кавалер ордену «За мужність» ІІІ ступеню Сергій Ющенко.

Та кількість студентів, яка прийшла навчатися до коледжу, є найкращою оцінкою його роботи. Як керівник громади я буваю в різних закладах, де є гарні приміщення та вчителі, але нема дітей, а в коледжі вони сьогодні є. Те, що агро – це круто, я хочу засвідчити не просто теоретично. Це, дійсно, круто – працювати на землі, працювати з землею, –зазначила Надія Вайло. – Я хочу вам побажати в цей неспокійний час бути студентами в класичному визначенні: беріть знання, які коледж завдяки матеріально-технічній базі може надавати вам на рівні кращих закладів освіти України. Я знаю, що рівень фахової підготовки тут дуже високий. Усвідомте, що ви є майбутнім нашої України, молодої держави, яка тільки відсвяткувала своє 30-річчя. Хочу побажати, щоб ви були гідними її представниками, щоб ви тут працювали та розвивалися. Додам, що ваш/наш навчальний заклад є окрасою Глухова. Зі святом усіх: і викладачів, і студентів.

Із напутнім словом до першокурсників звернувся протоієрей Богдан:

Студентські роки – це роки радості, незбагненних зустрічей. Ви тільки вчора були школярами, а сьогодні, вже відлітаючи з-під батьківського крила, стали студентами. Це дуже високе звання, бо здобувати освіту треба, де б ви не були. Її треба брати знаннями, вміннями, всім своїм людським єством. Тож, я хочу побажати вам на цій сходинці вашого життя миру, злагоди, добра, щастя та натхнення. Щоб, коли прийде час отримувати ваші дипломи, ви їх приймали з гордістю. Нехай Боже благословення сходить на вас!

Також присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто в різні роки віддали своє життя заради рідної країни, та поклали квіти до Меморіального комплексу викладачам та учням, загиблим у роки Другої світової війни.

На завершення заходу солістка вокального ансамблю коледжу Ірина Фокіна виконала пісню.

Після урочистостей на подвір’ї коледжу відбулася перша в цьому році студентська вечірка з посвятою в першокурсники, цікавими конкурсами та призами, фаєр-шоу та музичним супроводом від DJ DR.ONE.