Про пальові фундаменти – наочно

Викладач інституту Сергій Петрушов провів заняття на виробництві з дисципліни «Архітектура та планування сільських населених пунктів» для студентів 21ББП групи.

Заняття проходило на об’єкті реконструкції мосту в с. Заруцьке, який знаходиться на дорозі державного значення Р-65, що з’єднує контрольно-пропускні пункти на Чернігівщині та Сумщині. Уже 50 років ним щодня користуються тисячі українців.

Студенти ознайомилися з конструкцією пальового фундаменту, технологією заглиблення паль гідромоніторним способом, а також будівельною технікою, необхідною для здійснення вищезазначених будівельних процесів та організацією робочих процесів на будмайданчику.

Раніше міст був шириною 7,5 метрів, тепер його розділили на 2 частини. На першому етапі виконання робіт забили 16-метрові палі, улаштували насадки, на які змонтували залізобетонні балки та забетонували монолітну плиту довжиною 70 метрів та шириною 4,5 метри. Нині виконується другий етап робіт: демонтували другу частину мосту, а саме 36 балок, дорожнє покриття, насадки та палі.

Наразі наша бригада почала забивати нові палі – їх на цьому об’єкті буде 100 шт. Усі вони довжиною 16 метрів та виготовлені компанією ТОВ «Сумимостобуд». Після завершення цих робіт почнемо бетонувати насадки, – прокоментував виконроб Олексій Охріменко.