Розширюємо міжнародні зв’язки

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ відбулася зустріч із французькою делегацією Федерації «Обміни Франція – Україна» стосовно пошуку нових шляхів проходження фахових стажувань і практик за кордоном.

У рамках зустрічі адміністрація інституту ознайомилась із запропонованою програмою стажування для студентів і викладачів. Щоб виявити бажаючих проходити фахову підготовку у Франції, у навчальному закладі проводять внутрішній аналіз. Аби скористатися такою можливістю, студентам потрібна мотивація, володіння розмовною англійською і хоча б базові знання французької мови. Подолати мовний бар’єр допоможе спеціально запрошений до інституту педагог.

Студенти та викладачі, які пройдуть відбір, під час навчання проживатимуть у сім’ї керівника стажування. Так вони ознайомляться з повсякденним життям родини, культурою та традиціями європейської країни. Це шанс вивчити мову й отримати неоціненний досвід.

Директор інституту Анатолій Литвиненко зазначає: «Ми зацікавлені у тому, щоб якомога більше студентів побували на стажуванні за кордоном, адже це підвищить рівень кваліфікації майбутнього фахівця. Найголовніше, щоб молоді люди не просто поїхали працювати в полі, а отримали підготовку саме у фаховому спрямуванні: енергетик, механік, будівельник тощо».