Актуальні питання – в онлайн-режимі

У ГАТІ СНАУ відбулося засідання педагогічної ради в дистанційному форматі.

Заступник директора з навчальної роботи Наталія Горох обговорила з колегами питання організації освітнього процесу з використанням дистанційних технологій.

Карантинні обмеження посили виклики, які стоять перед усіма закладами освіти й не тільки України. Ми змушені використовувати нові підходи до навчання з обмеженням кількості аудиторних занять. Це вимагає продуманого застосування онлайн-технологій із відповідними методичними підходами, що забезпечують ефективне поєднання безпосередньої та опосередкованої форми взаємодії студентів і викладачів у вигляді змішаної форми навчання, – зазначила Наталія Василівна. – Звичайно, самотужки дуже важко розібратися та зорієнтуватися у вирі сучасних технологій. Лише якщо ми будемо разом працювати, прагнути до освоєння нового, ділитися проблемами й обмірковувати шляхи їх вирішення, зможемо вистояти у цей нелегкий не лише для освіти, а й для всього світу, час. Головне – це прагнення усіх учасників освітнього процесу до змін, адаптації в нових умовах, професійного росту та саморозвитку.

Про стан, проблеми та перспективи в підготовці слухачів робітничих професій доповів заступник директора з навчально-виробничої роботи Олександр Дещенко. Він звернув увагу на ліцензійний обсяг навчання, матеріально-технічну базу та склад працівників. До того ж Олександр Олександрович ознайомив із завданнями, що стоять перед навчально-виробничою частиною: формування контингенту, ведення електронного журналу, розробка навчальних планів, заповнення академічних журналів, а також підтримка й оновлення матеріально-технічної бази (лабораторій і майстерень), задіяних під час підготовки слухачів робітничих професій тощо.

Підсумковим став виступ методиста Олександра Гладушки, під час якого мова йшла про роль і місце циклових комісій (ЦК) та методичних об’єднань у системі методичної роботи інституту. Зокрема, Олександр Федорович говорив про основні звітні документи, форми роботи, тематику питань на засіданнях, напрацювання ЦК у різних напрямках роботи.

Традиційно під час засідання педагогічної ради були ухвалені відповідні проекти рішень.