Хай кар'єра буде успішною

З 18 по 24 червня в Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака СНАУ студенти, що навчаються за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», складали підсумковий атестаційний екзамен.

З огляду на складну епідеміологічну ситуацію, що існує в державі, умови складання екзамену були особливими. Це стосувалось і кількості студентів, які одночасно могли знаходитися в аудиторії, і наявності в них засобів захисту, і своєрідних умов підготовки до іспиту.

Але, незважаючи на існуючі обмеження, більшість студентів добросовісно підійшли до одного з перших серйозних випробувань у своєму житті, продемонструвавши комісії достатньо високий рівень знань та умінь.

Завдання екзамену складалися з теоретичної частини, що містила запитання з декількох спеціальних дисциплін, і практичного вирішення задачі. До складу екзаменаційної комісії увійшли директор інституту Анатолій Литвиненко, його заступниця із навчальної роботи Наталія Горох, завідувач відділення електроенергетики Василь Литвиненко та голова циклової комісії електротехнічних дисциплін Олексій Ткачов. Очолював комісію Андрій Чуйко – комерційний директор ПАТ «Сумиобленерго».

У підсумку з 50 студентів, допущених до екзамену, оцінку «відмінно» отримали 14 чоловік (28%), оцінку «добре» – 19 чоловік (38%), задовільний рівень знань продемонстрували 17 осіб (34%). Загалом якісний показник здачі екзамену склав 66%, що є непоганим результатом роботи викладачів відділення протягом кількох останніх років.

Я вдруге беру участь у роботі екзаменаційної комісії і маю сказати, що рівень знань студентів продовжує бути доволі високим, – говорить Андрій Володимирович. – Подальша кар‘єра випускників буде залежати від того, чи готові вони здобувати нові навички вже безпосередньо в робочих умовах, чи серйозно налаштовані адаптувати отримані знання до реалій того чи іншого підприємства. Якщо буде цілеспрямованість, бажання працювати, все буде добре.

Члени комісії звернули увагу на високий рівень підготовки Дмитра Коренського, Андрія Соловйова (31ПЕ), Олексія Беспалого, Артема Клипи, Сергія Тупиці (41Е), Костянтина Педоренка (42Е). Ці студенти своїми відповідями підтвердили, що не даремно за підсумками навчання вони отримають диплом із відзнакою.

Бажаємо майбутнім енергетикам успіхів у своїх перших кроках на шляху професійного становлення! Нехай знання та вміння, отримані за роки навчання, стануть запорукою успішної кар’єри.