Відділення механізації та АПТ: від початку до сьогодення

Провідний бібліотекар інституту Олена Загута для студентів 11АІ й 11АГ груп провела першу інформаційну годину з циклу «Калейдоскоп найпомітніших подій відділень ГАТІ СНАУ», приурочили 120-річчю від дня заснування навчального закладу.

Захід присвятили одному з найстаріших відділень – механізації та агропромислових технологій. Завідуюча народним музеєм С.А. Ковпака Надія Зайцева здійснила екскурс в історію відділення. Розмову вели й про механіків, яких випускають із 1902 року, й агрономів, підготовку яких відновили у 2012 році. Також студенти здійснили віртуальну подорож на тему: «Історичний шлях відділення механізації та АПТ».

До того ж на занятті були присутні колишні студенти інституту, які нині навчають майбутніх фахівців агропромислового комплексу, викладачі спецдисциплін Віктор Сашньов і Сергій Сашньов. Вони поділилися з юними агрономами й агроінженерами найяскравішими моментами свого студентського життя та першими кроками на освітянській ниві. Розповіли, яких педагогів згадують із вдячністю та чому саме обрали ту чи іншу спеціальність.