Держава – це кожен із нас

У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А. Ковпака Сумського НАУ відсвяткували День Державного Прапора України.

До студентів і співробітників інституту, які зібралися разом, щоб розділити таку урочисту мить, від імені директора й адміністрації звернувся заступник директора з виховної роботи Сергій Журба. Він побажав присутнім і всій нашій країні добра, достатку, мирного неба та процвітання, а студентів закликав гарно навчатися й впевнено будувати щасливе майбутнє.

- Держава - це кожен з нас! Держава - це ви, шановна наша молодь! Тому досягайте успіху та вершин, тим самим примножуючи здобутки нашої України, - зазначив Сергій Олександрович у своєму зверненні.

У свою чергу завідувач народного музею Сидора Ковпака, історик Надія Зайцева розповіла історію становлення жовто-блакитного стягу як Державного Прапора України.

Після цього під урочистий гімн України над студентським містечком традиційно замайорів святковий стяг нашої рідної держави. Почесне право здійняти у вись державний символ випало відмінниці навчання, активній учасниці громадського та спортивного життя інституту, стипендіату голови Сумської ОДА Юлії Самосі та студенту інституту, майстру спорту України з пауерліфтингу Роману Медьвідю.

Також представники навчального закладу взяли участь у загальноміських урочистостях присвячених цьому знаменному святу.