Відокремлений структурний підрозділ «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ» запрошує учнів 9-х та 11-х класів, а також випускників професійної (професійно-технічної) освіти на навчання. Телефони для довідок: 068-481-75-51. Viber: 095-707-46-68.

За результатами конкурсу на кращий вебсайт серед закладів фахової передвищої освіти «EDUCATION WEBSITE 2024» наш сайт став переможцем у номінації «Кращий інтуїтивний дизайн».

Бібліотека – центр молодіжного розвитку й інновацій

В.о. завідувачки бібліотеки Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ Тетяна Хандій взяла участь у семінарі-тренінгу «Бібліотека нового покоління: сучасний простір для розвитку молоді та інновацій».

Онлайн-захід організував Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти для підвищення кваліфікації та обізнаності фахівців бібліотечної справи щодо сучасних підходів до роботи з молоддю.

Роль і значення бібліотек оцінити складно та водночас просто, адже навчальний заклад починається саме з книгозбірень. Так було, так є і так буде. Бібліотека – особливе місце, де панує інша атмосфера, а працівники, які працюють у книгозбірнях закладів освіти, – особливі люди, як перші вчителі, – зазначив заступник директора з навчально-методичної роботи НМЦ ВФПО Микола Хоменко. – Сьогодні, зважаючи на різноманіття джерел надходження інформації, бібліотека змінюється. Вона змінює і формат, і підходи, і бачення, навчається новому, переймає досвід, але основне її спрямування залишається – давати можливість навчатися, створювати комфортні умови, бути відкритими та сприяти професійній підготовці фахівців. На сьогодні бібліотеки є сучасними інформаційними центрами, які забезпечують доступ до електронних ресурсів, підтримують науково-дослідну діяльність і дають місце для розвитку творчості молоді, освітян, сприяють тому, що якість знань виростала.

Спікери ділилися кращими практиками використання цифрових інструментів у бібліотеках, а також говорили про створення платформи для обміну досвідом та мережування, посилення ролі бібліотеки як центру молодіжного розвитку й інновацій тощо.