Якісна освіта – забезпечене майбутнє

Представники ГАТІ СНАУ взяли участь у семінарі «Дидактика та методика викладання у фаховій освіті», що відбувся в рамках реалізації проекту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» на базі ДУ НМЦ «Агроосвіта».

Під час навчання директор інституту Анатолій Литвиненко, заступник директора з навчально-виробничої частини Дмитро Кордюков, завідувач відділення механізації та агропромислових технологій Вячеслав Чалий, завідувач відділення електроенергетики АПВ Олена Артемова та викладач спеціальних дисциплін Олександр Дещенко разом із іншими учасниками обговорювали стан та тенденції розвитку сільського господарства України, аналізували сьогоднішню ситуацію. Крім того, вони оцінювали власні стилі викладання та ділилися досвідом із іншими, визначали рамкові умови для реалізації фахової освіти.

Лектор курсів, доктор Керстін Ваквітц провела для присутніх тренінг щодо нових підходів до формування компетентностей педагогів.

Викладачі-аграрії виконували різноманітні завдання: створення схем дій для вирішення професійних питань і розміщення їх на комп’ютері, планування подання навчального матеріалу як інструмент загального планування тощо.

Наприкінці семінару представники Глухівського, Липковатівського, Іллінецького, Мирогощанського, Хорольського, Борщівського, Немішаївського, Бердянського, Рогатинського коледжів отримали сертифікати.