Молоді спеціалісти готові будувати успішну Україну

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулися урочистості з нагоди випуску здобувачів освіти заочного відділення 2024 року.

Свято розпочалося хвилиною мовчання на вшанування загиблих випускників і студентів ВСП «Глухівський агротехнічний фаховий коледж СНАУ», які віддали своє життя за Батьківщину під час повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Цього року освітній заклад випускає 85 фахових молодших бакалаврів і 11 бакалаврів.

Вам випала честь отримати документи про освіту в особливий рік – нашому коледжу виповнюється 125 років, – звернувся до присутніх директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко. – На жаль, сьогодні ми живемо в час війни. Лише завдячуючи нашим оборонцям, ми можемо навчати, випускати нових фахівців – нехай у складних умовах, але ж працюємо. Бажаю вам стійкості, впевненості у завтрашньому дні. Ми вистоїмо, ми – нація, що заслуговує на Перемогу та щасливе життя після неї.

За результатами наполегливої праці студенти заочної форми отримали довгоочікувані дипломи, вісім із яких із відзнакою.

Завідувач заочного відділення Світлана Самофалова привітала випускників із завершенням навчання.

Попри виклики сьогодення, навчальний заклад не зупинявся жодної миті. У ці непрості часи кожен український дипломований фахівець – це маленька перемога та надія на краще майбутнє, – зазначила Світлана Григорівна. – 22 студенти отримали дипломи за спеціальністю "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка". Їхні знання стануть фундаментом для відновлення енергетичної інфраструктури та переходу на відновлювальні джерела енергії. 14 випускників вивчали "Облік і оподаткування". Вони як фінансові експерти допоможуть забезпечувати прозорість і стабільність економіки в нових реаліях. Не менш важливими є 14 фахівців спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування", готових підтримувати фінансовий сектор. 17 агроінженерів візьмуть на себе відповідальність за розвиток українського села та продовольчу безпеку держави. 18 талановитих спеціалістів-будівельників застосують свої знання для відбудови та модернізації нашої країни. Окремо хочу відзначити 11 бакалаврів агроінженерів, які гідно пройшли вищий рівень навчання. Завдяки їхнім знанням агросектор отримає нову кров для відродження та процвітання після війни. Бажаю всім невичерпних сил, мудрості та патріотизму на шляху відбудови рідної держави!

На завершення урочистостей вокальний ансамбль «MoyaNota» привітав випускників піснею «Сила роду».