Завершення навчального року в умовах воєнного лихоліття

У Глухівському агротехнічному фаховому коледжі СНАУ відбулося планове засідання педагогічної ради.

Засідання розпочали хвилиною мовчання на вшанування пам’яті загиблих випускників і студентів коледжу, які віддали своє життя за Батьківщину під час повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Далі директор ГАФК СНАУ Анатолій Литвиненко відзначив доктора філософії, викладача економічних дисциплін, голову циклової комісії викладачів економіки, менеджменту та інформаційних технологій Людмилу Коренівську за успішний захист роботи на здобуття наукового ступеня, ефективне використання сучасних технологій під час підготовки фахівців.

Свої дипломи за успішну участь у Всеукраїнському конкурсі «Педагогічний оскар» отримали: Оксана Вілкова (ІІ місце в номінації «Інноваційні підходи до організації практичної підготовки здобувачів освіти закладу фахової передвищої освіти»); Лариса Володько (ІІІ місце в номінації «Інноваційний підхід до організації практичної підготовки здобувачів освіти закладу фахової передвищої освіти»); Ірина Марченко (І місце в номінації «Інноваційні підходи до виховання студентської молоді у закладі фахової передвищої освіти в умовах сучасних викликів»; Ганна Мелута (ІІ місце в номінації «Менеджмент інноваційної діяльності закладу фахової передвищої освіти у забезпеченні підготовки конкурентоспроможного фахівця»).

Студентці 21Ф групи Альбіні Нікітченко вручили диплом за зайняте ІІІ місце в обласній онлайн-олімпіаді з англійської мови серед здобувачів освіти І-ІІ курсу ЗФПО Сумської області. Її наставницю Альону Панасенко відзначили грамотою за сумлінну та наполегливу працю, якісну підготовку здобувачів освіти до ІІ етапу обласної олімпіади з англійської мови.

Розгляд порядку денного педагогічної ради почали з доповіді заступника директора з навчальної роботи Михайла Кліндуха, який ознайомив колег із алгоритмом закінчення 2023-2024 навчального року й окреслив необхідні кроки на шляху підготовки до роботи в 2024-2025 н/р.

Наше завдання – допомогти студентам у таких нелегких умовах успішно здати екзаменаційну сесію, об’єктивно оцінити їхні знання, своєчасно та якісно провести підсумкове оцінювання навчальних досягнень, – підсумував Михайло Михайлович.

Про реалізацію Стратегії розвитку відділень електроенергетики й агроінженерії у 2022-2024 роках прозвітували їх завідувачі – Василь Литвиненко й Вячеслав Чалий. Мова йшла про стратегічні цілі, освітньо-професійні програми, контингент здобувачів освіти, досягнення викладачів і студентів, бази для практик, співпрацю зі стейкходерами, гостьові лекції та заняття на виробництві, матеріально-технічну базу, перспективу відділень тощо. Під час обговорення цих питань голова циклової комісії електротехнічних дисциплін Олексій Ткачов і голова циклової комісії агроінженерних дисциплін Євгеній Авраменко виклали методичні аспекти реалізації стратегії розвитку відділень.

У свою чергу відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Самофалова наголосила на особливостях роботи педагогічного колективу із забезпечення повноцінного прийому в 2024 році.

Насамкінець затвердили перелік документів про підвищення кваліфікації педагогічних працівників, а також ухвалили рішення «Про видачу свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти» та про занесення прізвища випускника 2024 року Гліба Осьмакова до Книги Пошани коледжу.

Ми завершуємо ще один складний навчальний рік із великою кількістю викликів, – зазначив Анатолій Литвиненко. – Організовуючи роботу, ми маємо враховувати можливості здобувача освіти, суспільні обставини, наслідки дій російських загарбників і робити все, щоб не втратити якість підготовки фахівців. Ми повинні йти в ногу з тими галузями, для яких навчаємо спеціалістів. Треба досліджувати, аналізувати, шукати нові тенденції. Будемо ставити амбітні цілі й упевнено йти до їх реалізації.