Перемогла дружба

Викладачі Глухівського агротехнічного фахового коледжу СНАУ провели для слухачів підготовчих курсів біолого-географічний турнір.

Конкурсна програма для майбутніх вступників складалась із п’яти турів: «Відгадай, що це?», «Вірю - не вірю», «Чий прапор?», «Най-най», «На всі 100». Слухачі підготовчих курсів розділилися на дві команди: «Тигри» та «Леви». Турнір розпочала викладач географії Світлана Бондаренко. Вона провела конкурс «Відгадай, що це?». Діти за малюнком визначали місце та країну, де воно розташоване. За кожну правильну відповідь викладач біології Марина Богданович роздавала гравцям фішки. Її колега Лариса Володько в конкурсі «Вірю - не вірю» змусила команди сумніватися та замислитися над правильністю відповідей, обираючи правильне твердження. Далі школярі називали країни, яким належить прапор, намальований на картці. Гра «Най-най» сприяла більшій згуртованості учасників біолого-географічного турніру, бо кожен гравець хотів принести додатковий бал для своєї команди, даючи відповіді на питання. У конкурсі «На всі 100» учасники відгадували легендарних мандрівників, назви міст тощо.

Насамкінець присутні роздивлялися в мікроскоп мух-дрозофілів, порівнювали їх і визначали, де розташований вид із мутацією.

У підсумку обидві команди отримали рівну кількість балів.